Pratonton: Malaysia vs Vietnam – ramalan, berita pasukan

Sports Mole meninjau Kelayakan Piala Dunia Jumaat – Pertembungan Asia antara Malaysia dan Vietnam, termasuk ramalan, berita pasukan dan kemungkinan barisan pemain.

Vietnam akan berusaha untuk melanjutkan larian tanpa kalah dalam kelayakan Asia Piala Dunia FIFA 2022 ketika mereka pergi ke Dubai untuk menghadapi Malaysia pada hari Jumaat.

Golden Star Warriors tidak pernah kalah dalam tujuh perlawanan antarabangsa terakhir mereka di semua pertandingan, sementara pasukan tuan rumah mengalami kekalahan dalam empat daripada enam perlawanan sebelumnya.

Pratonton padanan

Setelah tewas 2-0 menentang Bahrain dalam perlawanan persahabatan bulan lalu, Malaysia memulakan semula kempen kelayakan Piala Dunia mereka dengan cara terburuk, kalah 4-0 di Emiriah Arab Bersatu.

Harimau Malaya hanya ketinggalan 1-0 menuju tujuh minit terakhir perlawanan dan mendorong untuk menjaringkan gol penyamaan. Bagaimanapun, penyerang lewat dari pemain tengah kelahiran Brazil Fabio Virginia dari Lima dan teguran dari Ali Mabkhout memperoleh ketiga-tiga mata untuk pasukan tuan rumah.

Keputusan itu menjadikan Malaysia di tangga keempat Kumpulan G, tiga mata di belakang UAE yang kini berada di tempat kedua, menduduki salah satu daripada empat kedudukan naib juara terbaik.

Ketua jurulatih Tan Cheng Hoe – yang telah berkuasa sejak 2017 – tidak putus asa untuk maju ke pusingan kelayakan berikutnya, walaupun pasukannya berpotensi perlu memenangi kedua-dua dua perlawanan terakhir mereka untuk memiliki peluang.

Bagi Vietnam, mereka adalah salah satu daripada lapan pasukan Asia yang berada di puncak kumpulan mereka dan juga tidak terkalahkan selepas enam perlawanan pertama mereka.

The Golden Star Warriors telah seri dua kali dan memenangi empat yang lain, termasuk kemenangan 4-0 yang meyakinkan di tempat sendiri di Indonesia pada hari Isnin.

Separuh masa kedua menyerang Nguyen Tien Linh, Nguyen Quang Hai, Nguyen Cong Phuong dan Vu Van Thanh membantu mendapatkan ketiga-tiga mata untuk Taman Hang-seopasukan, yang masih ketinggalan dua mata dari UAE di puncak Kumpulan G.

Vietnam mempunyai rekod mengagumkan menentang Malaysia, memenangi lapan daripada 10 pertemuan terakhir menentang mereka, menjaringkan 13 gol dan mengekalkan enam clean sheet dalam proses.

Kelayakan Piala Dunia Malaysia – Bentuk Asia:

Bentuk Malaysia (semua pertandingan):

Kelayakan Piala Dunia Vietnam – Bentuk Asia:

Bentuk Vietnam (semua pertandingan):

Berita Pasukan

Penjaga gol Malaysia Farizal Marlias – yang hanya tinggal dua penampilan dari cap antarabangsa ke-50 – dijangka bermula di hadapan penyerang kelahiran Farnborough Samuel Somerville dan Khairulazhan Khalid.

Pemain tengah yang berpengalaman Aidil Zafuan Radzak bersedia untuk meletakkan tempatnya di tengah pertahanan di samping pemain pertahanan FC Midtjylland Dion Sejukkan, sementara pemain berusia 35 tahun Norshahrul Idlan Talaha boleh dibawa ke XI pertama dengan perbelanjaan sebanyak William dari Paula.

Bagi Vietnam, pemain tengah Nguyen Trong Hoang – yang jauh dari 13 penampilan dari menjadi pemain paling canggih di negara ini – tidak berada dalam skuad yang mengalahkan Indonesia awal minggu ini dan pemain berusia 32 tahun itu masih ragu-ragu untuk perlawanan hari Jumaat.

Vu dan Phan Van Duc hasilnya akan memastikan tempat mereka berada di lini tengah tengah, sementara Tien Linh kemungkinan akan muncul di depan setelah menjaringkan gol pada hari Isnin.

Kesebelasan utama Malaysia:
Marlias; Davies, Cools, Zafuan, Corbin-Ong; Azih Azam, Krasniqi, Kutty; Rashird, Sumareh, Talaha

Kesebelasan utama Vietnam mungkin:
TT Bui; TD Bui, Do, Que; Phong, Vu, Phan, Tuan Anh; Quang Hai, Tien Linh, Van Toan

Latar belakang hijau perkataan SM

Kami katakan: Malaysia 0-2 Vietnam

Mayalsia tahu bahawa kemenangan pada hari Jumaat akan membuat harapan mereka untuk terus maju ke peringkat kelayakan seterusnya, sementara kemenangan untuk Vietnam akan menjadikan mereka layak ke pusingan seterusnya.

Pelawat berada dalam keadaan lebih baik menuju ke perjumpaan ini, dan kami merasakan mereka mempunyai kualiti yang cukup untuk meraih kemenangan dengan selesa di Dubai.

Petua teratas

Rakan pakar pakar kami di Sporita.com meramalkan di bawah 3.5 gol dalam perlawanan ini. Klik di sini untuk mengetahui apa lagi yang mereka ramalkan untuk permainan ini dan untuk lebih banyak petua bola sepak yang telah dicuba.Di bawah 3.5: data

ID: 450812: 1false2false3false: QQ :: dari desktop db: LenBod: collect9311: